HOE VAAK MOET IK MET MIJN POEDEL PUP NAAR HET TRIMSALON???

Dit is de meest gestelde vraag aan ons ‘fokkers’. En als je logisch nadenkt kent iedereen daar het antwoord op.
Gewoon de vraag eens in de ik vorm stellen.
Als ik een korte coupe als kapsel heb. Hoe vaak moet ik dan naar de kapper om mijn haar te laten bijknippen?
Ons haar, maar ook het haar van de poedel, groeit gemiddeld 1 cm per maand. Komt daar nog bij dat wij dagelijks onze haren kammen, maar dat we het bij onze poedel soms vergeten. Door te strelen en te aaien brengen we de vacht in de war met klitten tot gevolg. En als wij onze haren niet wassen gaan ze ruiken. Zo dus ook bij je poedel. Een trimsalon is voor je poedel een absolute noodzaak.
Conclusie :
Wil je een goed ruikende netjes onderhouden poedel. Dan ga je om de 8 weken naar een trimsalon en kan je gerust tussendoor je poedel een wasbeurt geven.

Hoe moet ik mijn poedel pup opvoeden en wat bedoelen ze met socialiseren?

SOCIALISATIE EN OPVOEDING

Socialisatie is waarschijnlijk de belangrijkste factor van zijn toekomstige welzijn en zijn vorming tot een evenwichtige, vriendelijke volwassen hond. Als u tijd over hebt, bent u het aan uw pup verplicht deze aan zijn socialisatie te besteden. Niet morgen maar vandaag, nu hij nog jong is.
Laat hem wennen aan nieuwe geluiden ,geuren, taferelen en ervaringen in zijn nieuwe leefwereld. Als de pup nog zeer jong is worden nieuwe situaties zonder angst tegemoet getreden. Met het ouder worden groeit de angst en als hij 16 weken oud is wordt zijn angst al sterker dan de wens om te onderzoeken.Profiteer dus optimaal van zijn vroege puppytijd en laat hem zoveel mogelijk goede ervaringen opdoen.Doe dit rustig aan en wees geduldig terwijl de pup zijn angsten overwint.Door gebruik te maken van een bench of puppyren voorkomt je de ontwikkeling van slechte gewoontes.

Wees consequent, assertief maar vooral blijf rustig.
Stimuleer en beloon goed gedrag.
Denk vooruit en voorkom ongewenst gedrag.
Stop ongewenst gedrag onmiddellijk.

Het opvoeden en socialiseren van je poedelpup begint al ruim voor de aankoop van de pup. Op de leeftijd van 4 weken begint een pup reeds goed rond te trippelen. Al spelend leren ze grenzen te stellen en respect voor de ouderen. Velen zien dit als agressie naar de pup toe, maar niets is minder waar.

Dit filmpje toont duidelijk hoe flocke haar pups respect afdwingt. Ze heeft ze melk gegeven en verzorgt en nu is ze aan rust toe. Twee pups hebben het al begrepen maar nummer drie kijkt hoever hij kan gaan in zijn pogingen om aandacht te krijgen. Duidelijke taal die de pups in hun leven hard nodig zullen hebben om niet in de problemen te komen met hun soortgenoten.

Wat leren we hier nu zelf uit!
Voor de opvoeding van mijn pup hoef ik niet te roepen of een tikje uit te delen. De handen zijn om te strelen en te belonen. Gebruik duidelijke assertieve lichaamstaal samen met een stopwoord. Bij ons is dat euh!!

Hiernaast zie je hoe we de pups aan geluiden leren wennen. De grasmachine is het eindresultaat van voorzichtig opbouwen van geluiden. Beginnende met een piep uit een speeltje tot klappen in de handen, eetpot laten vallen, claxonneren als de auto langsrijdt enz.. Het is belangrijk dat de pup in zijn nieuwe huis ook voorzichtig kan wennen aan de nieuwe geluiden, geuren en zijn totaal nieuwe leefwereld. Hoewel hij geluid al heel goed kent is dit niet hetzelfde in een vreemde omgeving. Laat je poedel pup wennen en geef hem een vaste plaats waar hij rust vindt.