Sociale Pups

Sociale pups zijn stabiele pup en een vriend voor het leven.

DE NEUS

Sociale pups en het reukorgaan zijn onherroepelijk met elkaar verbonden. Een pup wordt blind en doof geboren. De reuk is dus het enige orgaan dat werkzaam is bij de geboorte. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de reuk het belangrijkste zintuig is voor honden. Een extra groot deel van de hersenen van een hond zijn bestemd voor het herkennen van geuren. Honden kunnen om die reden tot tienduizend keer beter geuren herkennen dan mensen.

Meer hoeven we niet te zeggen om te weten dat we het reukorgaan al op hele jonge leeftijd moeten stimuleren. Het help bij de ontwikkeling van de hersenen en maakt de pup nieuwsgierig. En hoe kunnen we dat beter doen dan in de tuin. Kruiden en bloemen maar ook gras en voorwerpen alles heeft een eigen typische reuk. Maar ook de stad en het bos mogen niet vergeten worden. In combinatie met het geluid van de omgeving is dit een hele vermoeiende belevenis. Dus tot slot kunnen we zeggen dat : hoewel het noodzakelijk is te socialiseren doen we alles wel met mate.

WATERGEWENNING

Een poedel pup moet niet alleen sociaal zijn voor zijn leefomgeving maar ook in het trimsalon. Daarom in het belangrijk dat water voor hen een leuk spel is en geen verplicht onderdeel van het trimmen. Wij zetten wij al vroeg een schaal water bij onze pups waar ze naar believen in kunnen rond ravotten. Ook de tuinslang ik één van de leukere speelmomenten.

SOCIALE PUPS MET KINDEREN

Waarom is de kennismaking met kinderen zo belangrijk. Kinderen en honden kunnen de beste maatjes worden, maar het kan ook heel erg mis gaan. Als je wilt dat je hond als hij volwassen is goed met kinderen om gaat, dan is het belangrijk om te zorgen dat hij als puppy goede ervaringen met kinderen heeft. Kinderen zijn veel beweeglijker en luidruchtiger dan volwassenen. Ze snappen niet dat een pup dat als bedreigend aanvoelt. Kinderen komen zonder dat ze het beseffen in de veilige zone van de hond.

Leer je kinderen dat een pup geen speelgoed is. Je kan dat het beste doen door hen te laten nadenken over hun gedrag. bv Zou jij graag hebben dat we zo met jou omgaan? Leer hen de pup te benaderen met de hand onderaan en niet bovenop de kop te aaien.

Heb je zelf geen kinderen in huis, ook dan is het goed om je puppy met kinderen in aanraking te laten komen. Door ze vroeg te socialiseren voorkom je dat je pup later bang voor ze wordt. Ga bijvoorbeeld naar speelpleintjes en laat jouw pup zelf naar voren gaan om contact te maken. Leg ook vreemde kinderen uit hoe ze jouw pup het beste kunnen aaien. Neem tenslotte voldoende snoepjes mee zodat de kinderen je pup kunnen lokken en je pup kinderen leuk gaat vinden