De verzorging van de oren, ogen en nagels. Is dat onze taak of is dit de taak van de dierenarts???

Oren, ogen en nagels verzorgen is zeker een taak voor de poedel eigenaars. Het hoort bij de basis verzorging van je pup.

De nagels moeten regelmatig nagekeken worden. Vooral de duimen aan de voeten vooraan verdienen extra aandacht. Deze kunnen namelijk niet afslijten. Velen vinden nagels knippen eng. En een nageltje die te ver afgeknipt wordt kan vreselijk bloeden. Daarom knippen we maar kleine stukjes af. Doe dit wel op regelmatige basis.

De ogen kan je netjes maken met wat zuurstofwater en een wattenschijf. Als de poedel pup last heeft van tranende ogen dan kan je dagelijks wat opticorn zalf in de ogen doen. Deze zalf bevat vitamine A en is uiterst efficiënt. Je moet wel zeker zijn dat de tranende ogen geen andere medische reden hebben.

De oren worden proper gemaakt met een wattenschijfje en wat lotion. Om de haren uit de oorschelp te plukken gebruik je best wat oorpoeder. Dit vergemakkelijkt het werk aanzienlijk. Doe dit voorzichtig en met meerdere kleine plukjes.Wees nadien alert want door het verwijderen van te grote plukken kunnen er kleine wondjes ontstaan die mogelijk gaan ontsteken. Regelmaat en kleine plukjes is hier dus van groot belang.

Deze verzorging wordt ook in het trimsalon gedaan. Ga je op regelmatige basis met je poedel naar de trimster dan is het nakijken van de oren, ogen, nagels meestal voldoende.

Nagelknipper

Dit product is voorzien van roestvrij stalen messen, een sterke veer en een uitstekend sluitingsmechanisme. Een veiligheid is voorzien zodat u alleen het nodige afknipt om te vermijden dat u in het leven snijdt en hierdoor de hond ongemak bezorgt. De handvatten hebben een speciale silicone, rubberen antisliplaag voor extra comfort. Beschikbaar in medium en large.

Oorpoeder

Bevat boorzuur = anti schimmel en anti-bacteriële medicatie. Houd het oor droog, vermindert geur, verlicht jeuk, doseerbaar d.m.v. verdeel tip. Geeft extra grip=>vergemakkelijkt het verwijderen van ongewenste haren.

 

..

Oorreiniger

Een zachte en effectieve manier om de oren van uw dier schoon te maken. Het verwijdert stinkend oorsmeer en werkt ook heel goed als een preventieve maatregel tegen infecties. Bevat geen alcohol of etherische oliën. Kan worden gebruikt op gevoelige oren, geschikt voor alle huisdieren

 

..

Oor forceps pro

Professionele, roestvrij stalen instrumenten om overbodig haar in de oren te verwijderen en dus het risico op infectie te verminderen (rechte 14 cm)

 

 

 

..