Jouet Multiple thoughts 4 keeps x Candlewood’s Maddox

3 teven – 1 reu
07/07/2021

poedel pups

“If we all could see the world trought the eyes of a poodle.”
‘We would see the Good in Everything.’

U got 2 shine
U got 2 dream
U got 2 love
U got 2 be kidding

OH WHAT A NIGHT (LATE DECEMBER 1963)

Dit liedje typeert helemaal deze bijzonder dag van de bevalling. Deze startte op dag 63 van de zwangerschap en wat waren we blij. Eindelijk gingen we flocke haar pupjes kunnen bewonderen. Flocke was onrustig en liep wat verloren. Maar wat waren haar ogen weer expressief . Dit is wat ze me vertelden.
‘zie je dat nu niet! Het is tijd hé. Kom eens bij me zitten. Hier in de werpkist. Nu alstublieft.  
En daar zat ik dan weer, te wachten tot het echt tijd werd. En Flocke was niet gepresseerd. Maar van één ding was ze wel zeker, ik ging bij haar blijven.
En de uren verstreken. Het werd avond en het werd middernacht (dag 64) en nog altijd geen pups te zien. Maar dan eindelijk rond 3 uur zag ik duidelijke weeën. Alles nog eens gecheckt ‘ontsmetting, handdoeken, schaartje, stylo en papier’ en daar was ze dan, om 3u55 een teefje van 255 gr en kort erop om 4u12 terug een teefje van 255 gr.
Ok dat ging vlot nog 2 te gaan dat gaat hier snel gedaan zijn dacht ik. Maar niets was minder waar. De weeën verminderden en flocke ging in rust. We zagen wel een vruchtblaasje maar geen pup dus vermoeden we een stuitligging. Nu was ik pas echt ongerust want dat vruchtblaasje mocht niet scheuren zolang de pup zich nog niet aankondigde. Dus was het opletten geblazen. Er ging een uur voorbij zonder enige vooruitgang en de onrust bij mij nam toe. Maar dan net op het moment dat ik de dierenarts ging bellen begonnen de weeën opnieuw en inderdaad daar zagen we de achterste pootjes tevoorschijn komen, nog eventjes persen en om 5u47 eindelijk een teefje 280 gr dik!!. Geen wonder dat de geboorte wat langer duurde. En flocke was op dreef, de laatste pup kwam eraan. Weer eentje in stuit maar na een laatste inspanning om 6u22 een reu 313 gr. De dikste pup ooit bij ons geboren. Super blij dat alles voorbij was.

En al wat ik dacht was : OH WHAT A NIGHT!!!