Dogs are not our whole life but they make our lives whole.
‘Roger Caras’

Watch me move
Watch me shine
Watch your steps
Watch and learn
Watch me girl
Watch me now

Geboorte tekst
Fien x Marvel

Donderdag 2 februari start als een doodnormale dag. Fien is op dag 60 van haar zwangerschap en door vorige keren weet ik dat dit haar dagje is. De RX op maandag gaf me zekerheid dat er 6 pups te verwachten zijn en dit is duidelijk te zien aan Fien haar buikomvang. Ik hoop dan ook voor haar dat alles snel achter de rug is.
De dag vordert en rond 13u30 wordt Fien wat onrustiger en begint te hijgen. Dit is een heel goed teken, het is dus echt voor vandaag.
Tijd voor Fien en ik om ons klaar te maken. Ik begeleid haar naar de werpkist en controleer of al mijn attributen klaarliggen en met een goed boek in de aanslag wachten wij op de volgende fase. Rond 16 uur begint ze te rillen. Dus nu wordt het menens.
Maar het wachten duurt lang en het is pas rond 17u45 dat ik de eerste voorweeën zie. Een zelfverzekerde Fien perst haar eerste pupje het geboortekanaal in. En dan eindelijk om 18u29, na een lange dag van wachten, ziet de eerste pup het levenslicht. En reu 289gr. En er is werk aan de winkel.  Zes minuten later (18u35)  het tweede pupje een teefje 229gr. vervolgens om 19u05 een reu 240gr.
Dan beslist Fien om een pauze in te lassen. De pups krijgen een eerste slokje melk en worden uitvoerig geïnspecteerd en proper gelikt. Tijd voor mij om snel een hapje te eten.
Het geluid van de nieuwgeborene lokt 4 nieuwsgierige poedels die op een respectvolle afstand proberen een glimp op te vangen van de kroost.
En daar gaan we weer. Om19u52 een reu 276gr vervolgens rond 20u29 een teefje 276gr en als laatste om 21u13 nog een teefje 274gr. Wat heeft Fien dat goed gedaan. Zes prachtige pupje samen 1584gr poedelgeluk